Menu

Ελληνικό Πρωινό: 21 Πρότυπα και 410 ξενοδοχεία το 2014

Στους 410 ανέρχονται οι ξενοδόχοι σε όλη την Ελλάδα που έχουν εντάξει το «Ελληνικό πρωινό» στις μονάδες τους, επενδύοντας στην τοπική κουζίνα, την αναβάθμιση των υπηρεσιών τους και δημιουργώντας οικονομικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες.

Τις νέες περιοχές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μέσα από τα προϊόντα και τα χαρακτηριστικά τους εδέσματα, παρουσίασε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος (ΞΕΕ) στο πλαίσιο της 10ης HORECA.

«Το Ελληνικό Πρωινό εξελίσσεται στην πλέον καινοτόμο δράση στον τομέα της γαστρονομίας και δικαιώνει όλους εμάς στο ΞΕΕ που το στηρίξαμε, αποτελώντας παράλληλα την πιο φρέσκια δράση για την προώθηση του Ελληνικού τουρισμού. Σε μια εποχή που διεθνώς, οι πρωτοβουλίες στον τομέα της γαστρονομίας συνιστούν τις σημαντικότερες στρατηγικές επιλογές και δράσεις αιχμής, ευελπιστούμε ότι σύντομα, στο ΞΕΕ, θα μπορέσουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη και προώθηση και άλλων τομέων και προϊόντων της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής, προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γιώργος Τσακίρης, στα εγκαίνια του περιπτέρου.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στο περίπτερο του «Ελληνικού Πρωινού», παρουσιάστηκαν τα πρωινά επτά περιοχών, μεταξύ των οποίων της Ζακύνθου, της Λευκάδας, της Φωκίδας, της Λακωνίας, της Ηπείρου, της Ημαθίας και της Σίφνου.

«Το Ελληνικό Πρωινό ταξίδεψε απ' άκρη ως άκρη στην Ελλάδα με σκοπό να δημιουργήσει, έως το τέλος του 2014, 21 «Πρότυπα Ελληνικού Πρωινού»: το 2012 σε Ροδο, Κω, Ναξο, Λεσβο, Χαλκιδικη, Σαντορινη, Πηλιο-Βολο, το 2013 σε Ευβοια, Θρακη, Αν. Μακεδονια, ∆υτ. Μακεδονια, Κερκυρα, Κρητη, Θεσσαλονικη, και το 2014 σε Ηπειρο, Ζακυνθο, Ημαθία, Στ. Ελλαδα, Λακωνία, Λευκαδα, Σίφνο. Για το 2015 έχουν προγραμματισθεί συναντήσεις σε Χίο, Κεφαλονιά, Μύκονο, Μεσσηνία, Αχαΐα και Αργολίδα», τόνισε ο επικεφαλής του προγράμματος του ΞΕΕ «Ελληνικό Πρωινό» κ. Γιώργος Πίττας. «Χαρακτηριστικό του «Ελληνικού Πρωινού» είναι ότι δεν περιορίζεται σε μια κατηγορία ξενοδοχείων», συμπληρώνει. «Τα μέλη του «Ελληνικού Πρωινού» προέρχονται από όλες τις κατηγορίες και τους τύπους της ελληνικής ξενοδοχίας κι από όλες της περιοχές της χώρας. Από τον Αρίλλα της Κέρκυρας μέχρι το Καστελόριζο και από τον Ψηλορείτη μέχρι την Αλεξανδρούπολή, ως το τέλος του 2014, 400 ξενοδοχεία έχουν υιοθετήσει το «Ελληνικό Πρωινό» με βάση τα προϊόντα και τις συνταγές της περιοχής τους».

Ορισμένα ξενοδοχεία από τις κυριότερες κατηγορίες:

∙ Ξενοδοχεία σύμβολα: Grande Bretagne (Αθήνα), The Westin Resort Costa Navarino (Μεσσηνία), Astir Palace (Βουλιαγμένη), Du Lac (Ήπειρος), The Μet (Θεσσαλονίκη), Les Lazaristes (Θεσσαλονίκη), Eagles Palace (Χαλκιδική), Meliton Porto Carras Grand Resort (Χαλκιδική), Aldemar (Ηράκλειο), Elounda mare & peninsula (Λασίθι), κ.α.

∙ Αλυσίδες ξενοδοχείων: Airotel, Electra, Grecotel, Louis, Blue, Capsis, Kipriotis κ.α.

∙ City Hotels: Best Western Museum (Αθήνα), Polis Grand (Αθήνα), Makedonia Palace (Θεσσαλονίκη), Galaxy (Ηράκλειο), Athens Plaza κ.α.

∙ Ξενοδοχεία σε νησιά: Ηλιότοπος (Σαντορίνη), Liostasi (Ιος) Aegialis (Αμοργός), Varos Village (Λήμνος), Volissos (Χίος), Tholaria (Αστυπάλαια), Kastelorizo (Καστελόριζο) κ.α.

∙ Ορεινοί ξενώνες: Θουκυδίδης (Ζαγοροχώρια), Τ' αλώνι του κυρ - Θανάση (Βώλακας Δράμας), Kατώγι Αβέρωφ (Μέτσοβο), Αναστασία, το σπίτι των Κουρήτων (Μυλοπόταμος Ρεθύμνου) κ.α.

∙ Ιστορικά κτίρια: Ganimede (Γαλαξείδι), Aυλή (Ρέθυμνο), Familia (Ιθάκη), Lazaretto (Μονεμβασιά), Veneto Suites (Ρέθυμνο), Orloff (Ύδρα) κ.α.

∙ Boutique Hotels: Kinsterna (Μονεμβασιά), Vrahos (Φολέγανδρος), Kivo Art (Σκιάθος), Coco Mat Nafsika (Κηφισιά), κ.α.»

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Προγράμματος Ελληνικό Πρωινό

(tovima.gr)previousNannuka: Η startup που κάνει τη ζωή των γονιών με το παιδί πιο εύκολη     Μεγάλη συμμετοχή στο Pre-Launching Meet Up του iMarketing Society next
επιστροφή στην κορυφή