Menu

Δημήτρης Κωνσταντάρας: Εθνική εορτή και TV: Η σαχλαμάρα, ο διάδοχος του «λουκάνικου» και ο μπακαλιάρος σκορδαλιά

Λόγω Πάνου Καμένου και της επιμονής του για την σωστή, ολοκληρωμένη και επίσημη διεξαγωγή της στρατιωτικής παρέλασης, ο Τσίπρας κέρδισε ένα …ρούμπο σήμερα, 25 Μαρτίου, αναβιώνοντας μια παράδοση που, ανεξάρτητα από …προεκτάσεις, ήταν ( και αποδείχθηκε ότι παραμένει) κάτι προσφιλές, αγαπητό, εντυπωσιακό για τον Έλληνα πολίτη που παρά τη βροχή, το κρύο, την υγρασία και τη… λασποβροχή, πλημμύρισε την Πλατεία Συντάγματος και την τριγύρω περιοχή και τίμησε τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ήταν φυσικά αρκετά ευκολότερο να γίνει μια λαμπρή στρατιωτική παρέλαση με κυβέρνηση Σύριζα αφού ο Σύριζα δεν θα μπορούσε ούτε να μποικοτάρει, ούτε να προβοκάρει κάτι που ο ίδιος διοργάνωνε, αποσύροντας μάλιστα και τα …κάγκελα.

Αλλά οι επικεφαλής των τελευταίων κυβερνήσεων, βλέποντας – μάλλον από τη ΝΕΡΙΤ- την άψογη παρέλαση και την ενθουσιώδη ανταπόκριση του λαού, θα πρέπει ακόμα να χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο που τόσα χρόνια υπέκυπταν στις πολιτικές «πιέσεις» και πολιτικάντικες «αντιδράσεις» και είχαν υποβαθμίσει, μέχρι και εξοβελίσει τις στρατιωτικές παρελάσεις.

Πέρα απ΄ αυτή την αναμφισβήτητη αλήθεια, τα τηλεοπτικά κανάλια – πλην της Δημόσιας τηλεόρασης – σνομπάρισαν την παρέλαση, αναδεικνύοντας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων-, την «Πρωινή Σαχλαμάρα» λες και η Εθνική Επέτειος είναι σαν οπτικοακουστικό θέμα, ήσσονος ενδιαφέροντος και σημασίας από το ανούσιο «κουτσομπολιό» και την παρασκευή μιας καλής …σκορδαλιάς , με μπακαλιάρο ή -έστω- γαλέο.

Αλλά κι αυτά τα ιδιωτικά κανάλια που «κάτι» τέλος πάντων έδειξαν, προσπαθούσαν συνεχώς να …ποικίλουν το «πρόγραμμά» τους με τις γνωστές «Πρωινές Ανοησίες» και με …χιουμοριστικά σχόλια για τους Εύζωνες, τα …τσαρούχι α και το κόστος της πολυθρόνας του Προέδρου της Δημοκρατίας. Και ήταν τόσο απρόσεκτοι και τόσο αδιάφοροι όλοι οι ενεχόμενοι στην παραγωγή και παρουσίαση των πρωινών εκπομπών που δεν επισήμαναν ούτε καν την εντυπωσιακή παρουσία του ατρόμητου σκύλου που έκανε κι αυτός παρέλαση με τα πεζοπόρα τμήματα, αποδεικνυόμενος άξιος διάδοχος του αλησμόνητου, αγαπημένου, μακαρίτη «Λουκάνικου».

Άγνοια, αδιαφορία, ανεπάρκεια, έλλειψη σκέψης, συμβατικότητα και λατρεία της σαχλαμάρας στέρησαν από τους τηλεθεατές αυτών των καναλιών το πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα της στρατιωτικής παρέλασης αλλά και πολύ σύντομα, στέρησαν – είμαι βέβαιος- από τα κανάλια ΚΑΙ τους τηλεθεατές που «βρίσκοντας» την παρέλαση στο zapping, σίγουρα την προτίμησαν από τη... σκορδαλιά.

(από το konstandaras.gr)previousΘανάσης Μαυρίδης: Ένας νέος έρωτας γεννήθηκε στο Βερολίνο     Κώστας Στούπας: Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας... next
επιστροφή στην κορυφή