Menu

Δημήτρης Κωνσταντάρας: Όλα καλά βρε Στουρνάρα. Αλλά ''μανιάτικο'' με τις καθαρίστριες;

Το να κάνεις «αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση», να είσαι δηλαδή συνεχώς «απέναντι» στην όποια εξουσία, στην όποια κυβέρνηση, στις όποιες αρχές τέλος πάντων ανεξάρτητα αποφάσεων, ενεργειών ή προθέσεων, να είσαι ορκισμένος αρνητής των όσων κάνουν – ή ΔΕΝ κάνουν-, να είσαι δηλαδή ένας συνεχής, αμετανόητος θιασώτης κάθε αντιπολίτευσης και να τα βρίσκεις όλα στραβά επειδή… επειδή έτσι θέλεις, επειδή έτσι θεωρείς ότι πρέπει να γίνει, επειδή θέλεις να το «παίζει» μάγκας εναντίον όλων, δεν είναι πολιτική. Είναι διαστροφή. Θέση καμία δεν βγαίνει. Προσφορά καμία δεν υπάρχει. Λογική καμία δεν φαίνεται.

Αυτό τον πρόλογο έκρινα καλό να τον κάνω γιατί για μιαν ακόμη φορά θα γράψω εναντίον του κ. Στουρνάρα αλλά δεν θέλω να γυρίσει ποτέ και κανείς και να μου πει ότι έχω κάτι «προσωπικό» εναντίον του γιατί ΔΕΝ ΕΧΩ. Ούτε τον ξέρω τον άνθρωπο. Μπορεί, μέσα σ’ όλα, να έχει πάρει και καλές αποφάσεις. Μπορεί - ενδεχομένως- να είχε κάποιες φορές μέχρι και δίκιο όταν έλεγε και έκανε αυτά που έλεγε και έκανε. Δεν θέλω να χαρακτηριστώ κακόπιστος ή εχθρός του. Αλλά με τις καθαρίστριες που πέταξε στο δρόμο, που έριξαν στην ανεργία αφού πρώτα τις συκοφάντησαν ότι δήθεν αμείβονταν με τρεις και τέσσερις χιλιάδες ευρώ, αφού εδώ και μήνες τις έχουν αναγκάσει μέσα στη φτώχεια και την ανέχειά τους να μαζεύονται και να φωνάζουν έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, τρώγοντας - που και πού- μερικές «ψιλές» ( κάποιες φορές και… «χοντρές») από τους αστυνομικούς που τέτοιες διαταγές έχουν και φροντίζουν να τις ακολουθούν πιστά ( λες και ΔΕΝ θάρθει η …ώρα τους) η κατάσταση είναι στην κυριολεξία πέρα πάσης περιγραφής.

Στην πραγματικότητα, «τους έστειλαν τα ΜΑΤ και τους εισαγγελείς για να σπάσουν τον αγώνα τους. Τις ξυλοκόπησαν και τις ξυλοκοπούν ανηλεώς σε καθημερινή βάση για να «σωθεί» ο προϋπολογισμός της χώρας, και τώρα που οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών έχουν ακόμα και δικαστική απόφαση που τις δικαιώνει, αυτοί αρνούνται να την εκτελέσουν (πηγή: newsbomb.gr)».

Στουρνάρα έχεις τρελαθεί εντελώς; Κοιμάσαι τη νύχτα και στους εφιάλτες σου βλέπεις τις καθαρίστριες με επικεφαλής την Κωστοπούλου; Στουρνάρα τά 'χεις χάσει τελείως; Τι απίστευτη εμμονή του υπουργείου Οικονομικών να μην εφαρμόζει την δικαστική απόφαση υπέρ των καθαριστριών; Μα σου τόχουν πει ότι «ποντάρεις» σε νόμο του 1951; Το ξέρεις ότι πριν από 2-3 μέρες, έξω από το υπουργείο Οικονομικών έγιναν μάχες σώμα με σώμα με τα ΜΑΤ για να απωθηθούν οι καθαρίστριες; Έμαθες τι λένε εκείνες; Ότι σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι καθαρίστριες, κάποιες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με χτυπήματα στα πόδια;

Μα σκέφτηκες ποτέ λογικά, σαν απλός άνθρωπος ότι δεν είναι δυνατόν άτομο στη θέση που βρίσκεσαι , να επιδεικνύεις τέτοια εμμονή , εσύ και το υπόλοιπο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης; Ότι κάτι τέτοιο ξεπερνά πια κάθε προηγούμενο; Μα το αντιλαμβάνεσαι ότι στο όνομά της «νομιμότητας» καλείτε τον Άρειο Πάγο να αποφανθεί ότι «καλώς» απολύθηκαν οι καθαρίστριες και ότι «κακώς» το δικαστήριο ζήτησε την επαναπρόσληψή τους; Τι πιστεύεις δηλαδή; Ότι θα πέσει έξω η δημοσιονομική σταθερότητα την οποία έχεις υποσχεθεί στους δανειστές ; Ή μήπως τόχεις πάρει …Μανιάτικο, «αμέτι μουχαμέτι» που λένε οι τουρκόφωνοι να τις «φας» γιατί μόνο έτσι θα ησυχάσει το τρύπιο πια «εγώ» σου;

Λοιπόν: Στουρνάρα σοβαρέψου. Βρες τρόπο. Ψάξε. Μαζέψου. Κάνε κάτι. Κινδυνεύεις . Θα μείνεις στην ιστορία ως γραφικός και πολύ κοντά στο «γελοίος». ΠΡΟΣΕΞΕ. Είσαι στην άκρη του γκρεμού.

Περιμένεις από εμένα να σου πω ότι εκεί που έχεις φτάσει, κινδυνεύεις να μείνεις ιστορικά εσύ, μόνος σου, σαν ο εκφραστής και «εγκέφαλος» μιας λογικής που τέσσερα χρόνια σέρνει τη χώρα και το λαό σε ένα απίστευτο γαϊτανάκι εξαθλίωσης αγνοώντας πλήρως την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τους νόμους και το Σύνταγμα του κράτους. Ήδη όλοι – και το εννοώ: ΟΛΟΙ - λένε ότι εφαρμόζεις τους νόμους κατά το δοκούν και μας κουνάς και το δάκτυλο. Πού θα πάει αυτό;

Περιμένεις εμένα να σου πω ότι υπάρχουν πολλές διατάξεις στο ελληνικό δίκαιο, που αναγνωρίζουν στο κράτος προνόμια και δικονομικές ανέσεις έναντι των ιδιωτών που προσφεύγουν εναντίον του; Όταν ο ιδιώτης αντιδικεί με το κράτος, το κράτος εξασφαλίζει στον εαυτό του προνόμια και ασυλίες που δοκιμάζουν την ισότητα των όπλων των διαδίκων και πολύ συχνά κρίνονται αντισυνταγματικές. Παρά ταύτα οι, συνήθως παμπάλαιες, διατάξεις παραμένουν σε ισχύ και συχνά το δημόσιο οχυρώνεται πίσω από νόμους παλαιολιθικούς.

Κι όλα αυτά καλά και δεν θέλω να μπω βαθύτερα γιατί δεν είμαι νομικός. Ούτε κι εσύ άλλωστε. Είμαι όμως στο εργασιακό «πεζοδρόμιο» από 19 ετών και έχουν δει τα μάτια μου αρκετές περιπτώσεις ισχυρών ανδρών που νόμισαν ότι θα έμεναν ισχυροί για πάντα αλλά πολύ σύντομα βρέθηκαν ξεκρέμαστοι και δεν τους έλεγε καλημέρα ούτε η …καθαρίστριά τους.

Θέλεις να είσαι ένας απ΄ αυτούς; Τότε πας καλά. Πλησιάζεις. Ετοιμάσου. Και να ξέρεις ότι υπήρξαν σκληρές αποφάσεις σας που «κακοποίησαν» άγρια πολλούς Έλληνες αλλά «κάποιες» δικαιολογίες υπάρχουν. Υπάρχουν μέτρα, πρωτοβουλίες, στάσεις, θέσεις, προτάσεις, εισηγήσεις, συμπεριφορές που μέσα από τα πολυδαίδαλα μνημόνια, σε …ψιλοκαλύπτουν.

Αλλά …Μανιάτικο με τις καθαρίστριες αδερφέ;previousΑλέξης Παπαχελάς: Ανάγκη μοντέρνας Κεντροδεξιάς     Πάσχος Μανδραβέλης: Το διαρκές failure story next
επιστροφή στην κορυφή